Esti in sectiunea: Familia lui Constantin Brancoveanu

Doamna Marica Brancoveanu, soţia lui Constantin Brancoveanu

MARICA BRANCOVEANU

Doamna Marica este una dintre acele femei modeste si la locul lor care nici cu gandul nu gandesc ca ar putea ajunge la bogatie, la marire si la putere. Dar odata ajunse acolo, isi incordeaza puterea si vointa si reusesc sa faca fata situatiei, sa depaseasca greutatile si dramele cu demnitate, castigand un mare prestigiu si dreptul de a intra in istorie.

Doamna Marica Brâncoveanu: biografie

MARICA BRANCOVEANU Surpatele

Doamna Marica (Maria) Brâncoveanu este fiica postelnicului Neagoe şi nepoata domnului Ţării Româneşti, Antonie din Popeşti. Marica s-a căsătorit, în 1674, cu marele dregător Constantin, unul dintre cei mai influenţi boieri din ţară, rudă cu marile familii Brâncoveanu şi Cantacuzino, care din anul 1688 a urcat pe tron.

Șerban Cantacuzino, unchiul lui Constantin Brâncoveanu

SERBAN CANTACUZINO

Șerban Cantacuzino (n. 1640 – d. 28 octombrie 1688), membru al ilustrei familii de origine bizantină a Cantacuzinilor, a fost domnitor al Țării Românești între 1678 și 1688.

Scrisori de familie ale vechilor brâncoveni, de Nicolae Iorga

N IORGA

anulbrancoveanu.ro va ofera publicaţia din 1935, de Nicolae Iorga, intitulată „Scrisori de familie ale vechilor Brâncoveni”.

Arsenie Boca: „Cum au murit Constantin Brancoveanu si copiii sai”

Arsenie Boca Cum au murit Constantin Brancoveanu si copiii sai

Plenipotentiarul venetian la Tarigrad, Andreea Memno, a fost de fata in ziua de 15 august(Sfanta Maria) 1714, la scena executiei lui Constantin Brancoveanu Voda si a membrilor familie sale, ucisi din porunca sultanului Ahmet. In scrisoarea sa catre dogele Venetiei, plenipotentiarul sau raporteaza astfel: