Mii de credincioşi au venit şi la Mogoşoaia să se închine la moaştele lui Brâncoveanu – reportaj Mediafax

Brancoveanu -Mogosoaia

Mii de credincioşi s-au închinat şi duminică moaştelor Sfântului voievod martir Constantin Brâncoveanu, odată cu sfinţirea bisericii Sfântul Gheorghe din ansamblului istoric de la Mogoşoaia, spunând cu emoţie că acest domnitor trebuie cinstit zilnic, fiind un model de credinţă şi de domnie.

Sute de credincioşi erau, duminică dimineaţă, la biserica Sfântul Gheorghe Nou din Bucureşti pentru a intra în altarul deschis cu o zi în urmă odată cu sfinţirea locaşului. De acolo au fost luate moaştele lui Constantin Brâncoveanu şi duse în procesiune la biserica Sfântul Gheorghe din incinta ansamblului istoric brâncovenesc de la Mogoşoaia, unde, duminică, a avut loc sfinţirea picturii restaurate începând cu anul 2010.

„Acestă biserică a fost ridicată de Sfântul domnitor Constantin Brâncoveanu în 20 septembrie 1688. Domnitorul şi-a ales acestă ctitorie de reculegere, care este şi paraclis voievodal. Aici venea voievodul Constantin Brâncoveanu şi se ruga, venea să se reculeagă”, a explicat părintele paroh Ioan Vrăjitorul.

Citeste mai mult: MEDIAFAX