Esti in sectiunea: Stirile Anul Brancoveanu

Să nu ne despărţim de Sfinţii Brancoveni odată cu încheierea acestui an

conferinta-preoteasca

Luni, 15 decembrie 2014, a venit rândul preoţilor din Protopopiatul Iaşi 1 să se reunească în conferinţa preoţească semestrială prezidată de Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei. Referatul întâlnirii, „Importanţa martiriului Sfinţilor Brâncoveni pentru credinţa ortodoxă şi neamul omenesc“, a fost prezentat de pr. Bogdan Ţifrea de la Parohia „Sf. M. Mc. Mina“ din Iaşi.

Ziua a debutat cu săvârşirea Sfintei Liturghii de către IPS Părinte Teofan în biserica Parohiei „Sf. Sava cel Sfinţit“ din Iaşi, din soborul slujitor făcând parte şi părintele Toma Gradinaciuc, protopopul Protoieriei Iaşi 1. Răspunsurile la strană au fost date de preoţii participanţi la conferinţă.

„E necesar să înţelegem ceva mai mult din anvergura de excepţie a Sfinţilor Martiri Brâncoveni.

Mai multe detalii cititi in Ziarul Lumina

Iasi: Vernisajul expoziției și lansarea volumului omagial „Constantin Brâncoveanu 300 – Documente de Arhivă”

Arhivele Naționale ale României Serviciul Judeţean Iaşi în calitate de partener al Asociației de Tineret DAR Development Association , oraș Titu, jud.Dâmbovița organizează cu sprijinul Asociației “Centrul de Promovare

Moaştele Sfântului Constantin Brâncoveanu vor fi duse spre închinare la Iaşi

În fiecare an, sărbătoarea din 14 octombrie este un prilej de apropiere şi de mărturisire creştină pentru credincioşi din ţară şi din străinătate, care vin la Iaşi pentru a se închina la moaştele Sfintei Parascheva şi ale altor sfinţi ai Bisericii Ortodoxe.

Expoziția Constantin Brâncoveanu 300 – Documente de Arhivă

Print

Asociația de Tineret DAR Development Association împreună cu Arhivele Naționale ale României, instituție aflată în subordinea Ministerului Afacerilor Interne, organizează în perioada 22-26 septembrie 2014, expoziția „Constantin Brâncoveanu 300 – Documente de Arhivă”, eveniment ce va avea loc în foaierul Centrului Cultural al Ministerului Afacerilor Interne, din strada Mihai Vodă nr. 17, sector 5, București, lângă Piața Națiunilor Unite.

Cultura Brâncovenească în context european

Cultura Brâncovenească în context european

Mănăstirea “Brâncoveanu” de la Sâmbăta de Sus găzduieşte în perioada 22-24 septembrie Simpozionul “cultura brâncovenească în contextul culturii europene”. Manifestarea este organizată de Arhiepiscopia Sibiului, Secretariatul de Stat pentru Culte şi Muzeul Naţional Militar “Regele Ferdinand I”.

Racla cu Moaştele Sfântului Domnitor Constantin Brâncoveanu în Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei

Racla cu Moaştele Sfântului Domnitor Constantin Brâncoveanu în Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei

Moaştele Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu au fost aduse, sâmbăta aceasta, la Catedrala arhiepiscopală „Înălţarea Domnului“ din Buzău de o delegaţie condusă de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Racla a fost întâmpinată de clerul şi credincioşii buzoieni cu onoruri militare, după ce, în cursul dimineţii, au primit şi icoana Maicii Domnului Hodighitria de la Mănăstirea Dălhăuţi.

Sfinţii Martiri Brâncoveni, comemoraţi la Oradea

Sfinţii Martiri Brâncoveni, comemoraţi la Oradea

Cu binecuvântarea şi în prezenţa Preasfinţitului Sofronie, Episcopul Oradiei, vineri, 19 septembrie, în sala festivă a Liceului Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu“ din Oradea, a avut loc o reprezentaţie scenică a martiriului Sfinţilor Martiri Brâncoveni. Piesa de teatru a fost prezentată de un grup de elevi şi studenţi din Marghita, judeţul Bihor, coordonaţi de pr. Constantin Petru Filip de la Biserica „Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul“ din Marghita.

Conferinţă cu tema Oltenia lui Brâncoveanu, la Craiova

Conferinţă cu tema Oltenia lui Brâncoveanu, la Craiova

Sala “Ion D. Sîrbu” a Teatrului Naţional “Marin Sorescu” din Craiova va găzdui duminică, 21 septembrie, începând cu ora 11.00, conferinţa cu tema “Oltenia lui Brâncoveanu”, susţinută de academician Răzvan Theodorescu, dup[ cum ne/a declarat Diacon Gheorghe Cioiu.

Expoziția Constantin Brâncoveanu 300- Documente de Arhivă

Constantin Brâncoveanu numisma

Asociația de Tineret DAR Development Association împreună cu Arhivele Naționale ale României, prezintă expozitia Constantin Brâncoveanu 300- Documente de Arhivă, în cadrul evenimentului organizat în perioada 18-19 septembrie,